Sarcina in primul trimestru


Adeseori, noile mamici sunt speriate de sarcina in primul trimestru, mai ales daca se afla pentru prima data intr-o astfel de experienta. Chiar daca in acest articol nu vom lua sarcina saptamana cu saptamana, cu siguranta vei afla lucruri pe care nu le stiai si care te vor ajuta in viitor.

Atunci cand esti insarcinata, mai ales in primul trimestru de sarcina, au loc schimbari hormonale care sunt asociate acestei noi experiente. Uneori, desi pare ciudat, o femeie insarcinata poate avea pofta de muraturi cu inghetata, deoarece „senzorii” din corp nu mai functioneaza in mod corespunzator din cauza dereglarilor hormonale. Cu toate acestea, fiecare persoana si fiecare corp este diferit, deci poftele ciudate nu sunt specifice oricarei femei aflate in primul trimestru de sarcina.

Sarcina in primul trimestru poate fi o experienta cu totul si cu totul inedita si unica, dar pot aparea, totodata, unele dintre urmatoarele simptome:

Greturile de dimineata

Daca ar fi sa analizam sarcina saptamana cu saptamana, atunci primele 12 ar fi cele in care greturile de dimineata ar aparea. In jur de 85% dintre femeile insarcinate sufera de greturi matinale, dar nu se stie, cu exactitate, de ce acest lucru apare doar in primul trimestru de sarcina. Se crede ca acest lucru ar fi influentat de nivelul de gonadrotropina corionica umana: cu cat este mai mare, cu atat vei trece prin mai multe experiente de acest gen. Totusi, este si un lucru bun asociat cu aceasta: cu cat exista mai multe greturi matinale (din cauza nivelului ridicat de gonadrotropina corionica umana), cu atat scad sansele de a avea un avort spontan in sarcina in primul trimestru. Mai mult decat atat, scade semnificativ sansa de a avea o nastere prematura sau un copil cu o greutate mica, conform ultimelor studii.

Consuma mai multe mese mici

Daca vei consuma mai multe mese de dimensiuni mici in primul trimestru de sarcina, atunci sistemul digestiv va functiona mai usor, iar stomacul va sta, aproape intotdeauna, plin. Acest lucru este unul bun deoarece starile de greata sunt mai intense daca sunt experimentate pe un stomac gol. Iar din punctul de vedere al alimentelor, expertii in nutritie recomanda, in primul trimestru de sarcina, sa consumati orice doriti, atat timp cat este sanatos.

Consuma ghimbir si suplimente cu vitamina B6

Dieta din primul trimestru de sarcina trebuie sa consiste din alimente cat mai sanatoase, atat pentru tine cat si pentru copil. Totusi, daca vrei sa combati greturile de dimineata, este recomandat sa consumi o lingura de ghimbir pe zi, pe care o poti pune in ceai, in sucul natural, si asa mai departe. In plus, daca medicul tau ti-a dat unda verde, du-te la farmacie si cumpara suplimente cu vitamina B6, deoarece, de asemeni, acestea te vor ajuta in privinta greturilor de dimineata.

Un simt olfactiv mai intens

Un aspect interesant pe care evolutia si natura a avut grija sa il dezvolte este simtul olfactiv intens in primul trimestru de sarcina, si nu numai. Explicatia logica ar fi aceea ca organismul ar trebui sa stie atunci cand ar consuma un aliment care contine o bacterie sau o toxina naturala si sa poata preveni acest lucru prin a detecta substanta ce nu trebuie sa intre in corp. Totusi, acest simt dispare, incetul cu incetul, odata ce trece primul trimestru de sarcina.

Despre fructele Maqui Berries

Maqui Berries sunt fructe mici, precum zmeură, ce cresc în Chile şi în regiunile din sudul Argentinei. Acestea se culeg din copacul maqui, un copac tot timpul verde ce creşte până la 5-7 m înălţime. Acest copac înfloreşte la sfârşitul fiecărei primăveri şi fructele de culoarea mov-negru au aproximativ 5 mm în diametru şi conţin 4-8 seminţe. După 7 ani, un copac poate produce 10 kilograme de fructe pe an. Fructele au un gust foarte bun, dulce-acrişor.

Anumite mituri spun că aceste fructe erau mâncate de indienii Mapuche. Aceştia pregăteau o băutură numită „chicha” care îi ajută pe luptători să prindă putere pentru a se descurca în sălbăticie. Doctorul Chris Kilham a fost cel care a adus în atenţia oamenilor beneficiile acestui fruct. În zilele noastre, maqui berry este un fruct care se foloseşte în tratamente diverse în jurul lumii.Un uz regulat al acestui fruct poate ajuta chiar şi la pierderea în greutate. Acesta aduce nivelul glucozei la normal şi previne depozitarea de grăsime în organism.

Maqui berries au un puternic efect antioxidant şi reduc posibilitatea unor boli de inimă. În plus, aceste fructe împiedica dezvoltarea celulelor maligne la nivelul colonului.