Despre fructele Maqui Berries

Maqui Berries sunt fructe mici, precum zmeură, ce cresc în Chile şi în regiunile din sudul Argentinei. Acestea se culeg din copacul maqui, un copac tot timpul verde ce creşte până la 5-7 m înălţime. Acest copac înfloreşte la sfârşitul fiecărei primăveri şi fructele de culoarea mov-negru au aproximativ 5 mm în diametru şi conţin 4-8 seminţe. După 7 ani, un copac poate produce 10 kilograme de fructe pe an. Fructele au un gust foarte bun, dulce-acrişor.

Anumite mituri spun că aceste fructe erau mâncate de indienii Mapuche. Aceştia pregăteau o băutură numită „chicha” care îi ajută pe luptători să prindă putere pentru a se descurca în sălbăticie. Doctorul Chris Kilham a fost cel care a adus în atenţia oamenilor beneficiile acestui fruct. În zilele noastre, maqui berry este un fruct care se foloseşte în tratamente diverse în jurul lumii.Un uz regulat al acestui fruct poate ajuta chiar şi la pierderea în greutate. Acesta aduce nivelul glucozei la normal şi previne depozitarea de grăsime în organism.

Maqui berries au un puternic efect antioxidant şi reduc posibilitatea unor boli de inimă. În plus, aceste fructe împiedica dezvoltarea celulelor maligne la nivelul colonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu