Despre detergent

O casa curata este cartea de vizita a unei persone care se respecta atata pe ea insasi cat si pe cei din jur. In afara de faptul ca este frumos sa avem o casa curata este si sanatos. Praful adunat  in apartamente de foarte multe ori este punctul de plecare al unor alergii de care nu veti mai scapa toata viata.
Casa curata este totodata si primul element care transforma un simplu apartament intr-un loc confortabil, in care ti-e mai mare dragul sa ajungi sau sa primesti invitati.
Nevoia acuta de a curata cat mai eficient a stimulat producatorii de detergenti sa fie din ce in ce mai creativi si sa scoata pe piata produse din cele mai performante.
Pentru ca avem din ce in ce mai putin timp de alocat curateniei, in momentul in care facem curat este bine sa alegem produse de calitate, care sa ne usureze treaba dar care sa curete eficient suprafetele sau hainele incat sa nu fie nevoie  sa facem mai des curat sau sa revenim asupra locului curatat de mai multe ori.
In acest scop gasim detergenti profesionali cu putere ridicata de curatare si dezinfectare, care ne permit sa lasam in urma locul si lucrurile impecabile fara sa investim sume imense.
Detergentii se gasesc  in forma lichida sau solida(granule) avand o structura asemanatoare sapunului dar puterea de spalare cu mult superioara. Sunt agenti de spalare si curatare ce modifica tensiunea apei de spalare astfel rezultand o suprafata igienizata.
Detergentii fie ca sunt lichizi sau granule, contin elemente si combinatii chimice active ce ajuta la indepartarea unei game vaste de murdarie, de la simple pete de mancare pana la pete de ulei.
Pe piata se gasesc detergenti profesionali impartiti in doua mari categorii :
Spalare manuala - rufe, vase, pardoseala sau orice alte lururi care nu se pot baga in masina de spalat dar necesita spalare.
Spalare automata - in general spalarea mecanizata a lucrurilor si hainelor, nefiind indicat sa fie folosit la spalarea manuala deoarece fiind mai puternic va poate afecta pielea.
Toata gama de detergenti se mai poate clasifica si in functie de domeniul in care pot fi utilizati ca de exemplu detergent de vase, detergent universal, detergent rufe, detergent covoare, detergent geamuri, detergent pardoseli, etc.
Pentru aproape orice domeniu in care poate fi folosit, detergentul profesional are varianta manuala si varianta automata pentru a fi accesibil in orice conditii este nevoie.
In categoria detergenti gasiti tot ceea ce aveti nevoie pentru igienizarea casei dumneavoastra. Puteti curata orice suprafata cu minim de efort. Unii detergenti se pot folosi ca atare iar altii trebuie diluati, conform specificatiilor de pe ambalaj, indiferent  de acest lucru intodeauna clatiti bine suprafata spalata mai ales daca aveti copii sau animale in apropiere.
Inca un aspect de care trebuie tineut cont daca sunteti o persoana «eco » : nu toti detergentii sunt biodegradabili. Desi marea majoritate respecta normele si  o data ajunsi in apele reziduale se descompun sub influenta microorganismelor in substante nenocive, exista si detergenti care nu se descompun astfel si deci reprezinta un element de poluare al naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu