Steroizii si terapia post ciclu

Si consumul de steroizi are un pret, si acesta consta in scaderea productiei de hormoni proprii pentru o perioada limitata de timp. Cand incepi sa iei steroizi, corpul inceteaza sa mai produca singur aceste substante. Chiar dupa incetarea utilizarii de steroizi, corpul nu va mai produce testosteron pentru o perioada de timp. Aceasta perioada este critica pentru cei care vor sa isi pastreze masa de muschi acumulata in timpul ciclului. Pentru ca tu nu mai iei hormon din steroizi, iar corpul nu produce testosteron, nimic nu mai opreste catabolismul, iar riscul de a pierde masa musculara este mare. Singura solutie pentru a-ti pastra castigurile este sa faci in asa fel incat organismul sa isi produca propriul testosteron cat mai repede. Singura solutie pentru acest lucru este terapia post ciclu. Fiindca fiecare avem organisme diferite si aceasta terapie difera de la persoana la persoana. Aceasta terapie implica folosirea unor medicamente care prin diverse metode ajuta la restabilirea echilibrului hormonal dupa ce o perioada de timp ai folosit steroizi anabolici sau androgeni.

Clomidul, Nolvadex-ul sunt doar doua din medicamentele care se folosesc in aceste scopuri. Ambele medicamente au abilitatea de a bloca estrogenul sa actioneze asupra hipotalamusului si glandei pituitare, sistand astfel feedback-ul negativ. Aceste doua substante duc la cresterea hormonului de stimulare foliculara in organism, hormonul folicular va stimula celulele din testicule ducand la producerea testosteronului.

HCG-UL, sau ganadotrofina corionica umana este un alt hormon ce era folosit in terapia post ciclu. Studiile au aratat ca este util doar celor ce sufera de atrofiere testiculara in timpul unui ciclu de steroizi. Acest medicament imita actiunea hormonilor foliculari, stimuland celulele Leyding din testicule pentru a produce testosteron. Acesta va fi util pentru a rectifica sau a preveni atrofia testiculara in timpul unui ciclu. Este recomandat sa se foloseasca HCG-ul pe durata a doua saptamani, administrat in doze mici, pentru a micsora efectele secundare si a da rezultatele asteptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu