Muzica de azi versus muzica de atunci

Cu siguranta, cu totii va amintiti muzica anilor 90. Era o adevarat placere sa asculti acele trupe, sa le vezi costumele, sa le asculti versurile. Stiu ca undeva pe atunci ascultam Gheorghe Gheorghiu, Anca Turcasiu, Dan Bittman. In timp au aparut trupele care si azi le-as asculta la nesfarsit: Genius, Andre, AS XX, 3Sud Est.
 
Azi muzica a devenit comerciala, artistii, au un succes rasunator si in afara tarii. Se mentin in topuri saptamani intregi. Insa parca unele versuri sunt prea ciudate, nu au nici o logica. Dar important e ca place publicului. Pacat doar ca sunt unele trupe care folosesc un limbaj prea vulgar si , am impresia ca promoveaza prostia la greu. Nu dau exemple, fanii lor se stiu :)). Nici muzica straina nu mai e ce a fost candva. Aceeasi problema ca si la noi. Melodiile sunt mult prea comerciale, ai asculat o data melodia, ai si retinut versurile. Mie imi placea tare mult si inca si acum fac asta sa ascult ABBA, Michael Jackson, Depeche Mode, si alte trupe care erau in voga acum 30 de ani, si probabil se vor mai asculta inca 100 de ani de acum incolo.

 In cluburi se asculta cu predilectie, muzica zilelor noastre. Undeva e evident ca doar muzica asta o vor asculta tinerii nostri. Insa, mi se pare ca se pierde din frumusetea anilor trecuti. Noi am gasit la un moment dat , un club unde o data pe saptamana se asculta muzica veche. Are rost sa mai expun faptul ca era plin ochi localul? Nu aveai loc sa arunci un bat, dansam toti unii peste altii, dar era o atmosfera foarte frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu