Cu copiii la ski

Vacantele cu copiii nu sunt niciodata, dar niciodata usoare. Ele implica o logistica desavarsita, organizare fara gres, implica sa nu lasi nimic la voia intamplarii si sa te gandesti dinainte la toate aspectele neprevazute care ar putea aparea. Cu alte cuvinte sa prevezi neprevazutul… Si sa fii intotdeauna pregatit pentru el. Lucrurile sunt cu atat mai complicate cu cat vacanta alaturi de copii este in sezonul de iarna, la ski. Iata care sunt pasii pe care nu vrei sa-i ratezi pentru a-ti face cele 10 zile, sau poate chiar mai putin, de vacanta cat mai usoare:

Trece bine prin sita intreaga lista de oferte ski pana o vei gasi pe cea mai “children-friendly” dintre ele. Asta implica documentare, dincolo de discutiile cu cei de la agentia de turism.

Doteaza intreaga familie cu echipament de iarna, dar pune accentul in mod desoebit pe confortul copiilor – costum de ski, ghete pentru zapada, haine pentru temperaturi extreme, manusi de ski, etc. Daca bugetul nu permite achizitionarea de echipament de ski, nu este nicio problema, caci acesta poate fi inchiriat, insa bagajul trebuie sa contina macar echipament de munte pentru temperaturi scazute.Asigura-te ca locul pe care il alegi dispune, in afara de piste si monitori de ski pentru copii, si de locuri de joaca pentru copii sau servicii de child care. Pentru ca vor fi si momente in care vei vrea sa schiezi si fara copii si sa te bucuri si de vacanta.

Nu uita de dotarile camerei de hotel sau ale apartamentului (in cel mai bun caz) in care stai. Vei avea nevoie de pat special pentru copii daca vorbim de copii de peste 2-3 ani si de patut daca te-ai aventurat cumva sa calatoresti si cu vreun bebelus… In plus, bagajul de acasa trebuie sa contina si o trusa de prim ajutor care este uneori extrem de utila in caz de accidente, pana ajungi la cel mai apropiat punct medical.

Opteaza pentru un loc cu distante scurte intre hotel si partie. Oboseala copiilor purtati pe drumuri iti va distruge vacanta…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu